Beton ciré aanbrengen op de vloer. Hoe en wat?

Zou je graag je vloer willen vervangen voor een beton ciré vloer en ben je al tijden opzoek naar een geoliede betonvloer expert? Waarom zou je dit klusje niet gewoon zelf kunnen klaren? 

Het makkelijke aan beton ciré is dat je het over allerlei ondergronden en materiaalsoorten zou kunnen plaatsen. Dus zelfs over je oude laminaat of, nog makkelijker, je tegelvloer, zou het product nog kunnen aanbrengen. Houdt wel rekening met een vlakke ondergrond zonder te veel oneffenheden. Kit eventuele gaten dus dicht voordat je aan dit klusje gaat beginnen.

  • Allereerst is het aan te raden een begin te maken met een schone en vetvrije omgeving. Voeg hierna de cement poeders die je hebt aangeschaft bij het kopen van het product bij elkaar (de verhouding hiervan staat aangegeven op de verpakking of het bijgeleverde stappenplan). Werk hierbij snel aangezien het beton al snel kan uitharden. 
  • Breng het beton hierna in verschillende lagen, met enkele tussenpozen, aan. Voeg telkens een nieuwe laag toe wanneer je ziet dat de eerdere laag is uitgehard. Het uitharden op de vloer zal na ongeveer tussen de 2 tot 4 uur optreden. Hoe je het beton aanbrengt, maakt in principe niet uit. De kunst van deze betonvorm is juist om je eigen patroon in het beton te krijgen. Geen probleem wanneer je een foutje maakt of je denkt het niet helemaal egaal te kunnen doen, hoe meer oneffenheden, hoe meer het zorgt voor een eigen karakter in het beton. Laat de vloer na ongeveer 3 á 4 betonlagen goed uitharden. Houdt hierbij rekening met een goede droogtijd van ongeveer 24 uur. 

  • Schuur hierna de vloer tot een egaal oppervlak en je bent klaar om ervan te kunnen genieten! Als laatste stap zou je nog een naadloze betonvloer laag onderhoud kunnen verspreiden over je vloer, die meer bescherming zal bieden tegen eventuele vlekken of krassen op de vloer.