raamdecoratie

Besparen met schilderen: 4 tips

Het goed schilderen van je huis is ontzettend belangrijk en daar mag je gerust wat tijd insteken, maar geld is schaars en daar willen wij mensen niet teveel geld aan uitgeven. In dit artikel geven we je graag wat tips waarmee jij tientallen euro’s kan besparen op al jouw schilderwerk. 

Koop in de aanbieding

Bij de gamma en praxis kom je regelmatig aanbiedingen tegen. Je kan hierbij denken aan hoogwaardige verf die normaliter heel duur zijn zoals: Sikkens Rubbol Satura en Sikkens Rubbol BL Rezisto High Gloss. Mensen die even het geduld hebben om op de juiste aanbiedingen te wachten besparen vaak wel honderden euro’s, want we weten allemaal dat verf ontzettend duur kan zijn. 

Oefenen

Het is belangrijk dat je goed oefent voordat jij je hele huis gaat schilderen. Oefen dus bijvoorbeeld in een kamer die als berging gaat worden gebruikt of waar jij een grote kast in gaat zetten. Op die manier krijg je een beetje feeling en weet je hoe je moet schilderen.

Verdunnen met water

Veel mensen mengen hun verf niet met water, terwijl dit vaak een veel mooier resultaat geeft dan wanneer je dat niet doet. Verf dat verdunt is trekt beter in de muren dan wanneer dat niet is gebeurd. 

Breng aan in dunne lagen

Breng de verf laagjes in etappes aan. Begin bijvoorbeeld de eerste dag met een dun laagje verf. Pas na twee dagen ga je het tweede laagje schilderen en zo ga je door tot het hele huis geschilderd is.