BAH3YR Savoy Hotel, London, United Kingdom, Consarc Consulting Architects, Savoy hotel interior view.

Bedden van Vispring: de beste boxsprings van de wereld

Beddenmaker Vispring claimt de beste boxsprings ter wereld te maken. Het is één van de meest exclusieve beddenmerken en van Britse oorsprong. Nog steeds worden de matrassen en bedden van Vispring gemaakt in het Zuid-Engelse Plymouth. Hun reputatie is gebaseerd op het toepassen van bijzondere technieken. De matrassen zijn handgemaakt en de pocketvering techniek die gebruikt wordt in de matrassen is een uitvinding van Vispring. Wist je dat zelfs het Engelse koningshuis in bedden van Vispring slaapt?

Wat is er zo uniek aan bedden van Vispring?

De meest bijzondere eigenschap van Vispring bedden is de pocketvering. Dat is een manier van vering in boxsprings. Vispring maakt zelf de veren die ze gebruiken. Het zijn meer dan zestig verschillende van verschillende soorten staal. Elke veer komt in een apart zakje van katoen. Daardoor kunnen de veren elkaar niet raken en in elkaar haken. Ze kunnen vrij van elkaar bewegen en daardoor wordt de matras flexibel en is de ventilatie goed. Door de flexibiliteit kan ieder lichaam goed worden ondersteund. De belangrijkste punten van het lichaam die ondersteund moeten worden zijn je heupen, je rug en je schouders. Alle bedden van Vispring hebben verschillende lagen veren. De goedkoopste matrassen hebben iets minder lagen dan de dure, maar door deze techniek biedt elke matras goede ondersteuning.

Natuurlijke materialen

Iets anders dat bijdraagt aan het comfort van bedden van Vispring is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals katoen, wol, paardenhaar en zijde. Er wordt zoveel mogelijk van biologische materialen gebruik gemaakt en liefst uit de lokale omgeving. Zo wordt ook aan duurzaamheid aandacht besteed. De natuurlijke materialen zorgen er ook voor dat de matrassen vocht goed reguleren en warmte goed afvoeren. Ook het ledikant is van natuurlijk materiaal, namelijk hout en is perfect afgewerkt. Het oog wil ook wat, dus naast eerlijke en topkwaliteit materialen is er ook de nodige aandacht voor hoe het bed er uit ziet.

Bedden van Vispring, en dan?

Naast een bed van Vispring kopen zijn er meer dingen die je kunt doen voor een goede nachtrust. De meeste tips zullen je bekend voorkomen. Belangrijk is dat je een vast slaap-en waakritme hebt. Elke dag op ongeveer dezelfde tijd opstaan en naar bed maakt dat je lichaam gewend raakt aan dat ritme. Zorg dat je genoeg beweegt en genoeg frisse lucht krijgt. Sporten in de buitenlucht, een flinke wandeling of een rondje fietsen, mogelijkheden genoeg. Stress is een grote bedreiging voor een goede nachtrust. Je kunt hier niet altijd iets aan doen. In onze moderne, jachtige maatschappij is stress soms onvermijdelijk. Wel kun je zo goed mogelijk proberen je nachtrust tegen stress te beschermen. Het laatste uur voor je naar bed gaat zo ontspannen mogelijk raken helpt heel erg: geen telefoon of laptop meer en zeker niet meer aan het werk. Lezen, mediteren, een wandelingetje buiten, in bad, het zijn allemaal manieren om tot rust te komen. Denk je ergens over na of maak je je zorgen, schrijf het op en schrijf het van je af. Ook dat helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *