Authentieke eigenschappen in huis

De tijd dat alles netjes, strak en wit moest zijn in huis is voorbij, het is tijd voor sfeer een authentieke kenmerken in huizen maar ook in kantoorpanden. Nog niet zo heel lang geleden wilden we het liefst dat alles in huis strak, recht en wit was om ruimte te creëren. De nieuwste trends op het gebied van interieur styling staat gelukkig weer sfeervolle en authentieke componenten in het interieur toe. Dat is goed nieuws voor iedereen die houdt van tierelantijntjes en karakter in huis want hierdoor wordt dit weer helemaal hip.

Sfeer

Sfeer in huis brengen doen we tegenwoordig door persoonlijke spullen in huis terug te laten komen en spullen met persoonlijke waarden in het interieur of aan de muur te tonen. De warme openhaard midden in de huiskamer wordt weer gebruikt en de lange witte muur in de hal schilderen we in een warme donkergele kleur. De drukke wereld die buiten te vinden is kan binnen helemaal worden vergeten doordat het huis sfeervol is maar toch klasse heeft. Maar niet alleen de accessoire maken een interieur sfeervol, ook karakteristieke eigenschappen en authenticiteit van het huis geeft een interieur de sfeervolle boost die het nodig heeft.  

Authenticiteit

In sommige, vooral gedateerde, gebouwen zijn authentieke balken uit de constructie te zien, voorheen werden deze balken en palen allemaal weggewerkt zodat ze uit het zicht verdwenen maar deze balken kun je weer opzoeken zodat ze te zien zijn in het interieur van het huis. Als deze palen en balken worden blootgelegd komen soms prachtige Douglas palen tevoorschijn. De Douglas palen geven een geweldig sfeervol effect in het interieur en als deze palen zich in jouw pand bevinden geven deze ook een enorme meerwaarde aan het pand.

Kunstmatig aanbrengen

Je kan er ook voor kiezen om kunstmatig dit soort balken in het huis te laten terugkomen waardoor het lijkt alsof deze constructie van oudsher in het pand zit en deze een werkende functie hebben in het huis. Dergelijke balken kunnen worden aangeschaft bij houthandelaren, een goed voorbeeld van zo’n handelaar is houtdirect.

Geef een reactie