sport voor steiger

Alles wat je moet weten voor je een rolsteiger gaat kopen

Voor sommige klussen in huis heb je een beetje hulp nodig. Een bepaald gereedschap, een ladder of misschien wel een steiger om op het juiste niveau te kunnen werken. De rolsteiger is populair als het gaat om doe-het-zelf-projecten maar ook in de bouw en in magazijnen. Dat is niet gek: een rolsteiger is hartstikke praktisch en helpt je werken op hoogten waar je met een ladder niet goed komt of niet veilig en comfortabel aan de slag kunt.

carbon steiger

Wat is een rolsteiger?

Een rolsteiger is een metalen frame op wielen dat je tegen een muur of huis aan kunt zetten, zodat je daar werkzaamheden kunt verrichten. Er zijn verschillende soorten steigers, maar de rolsteiger kenmerkt zich door het feit dat deze al rollend te verplaatsen is. De steiger is dan ook uitermate geschikt voor meerdere projecten of wanneer er bijvoorbeeld een hele gevel afgewerkt moet worden.

Samenwerken op de steiger

Daarnaast maakt een rolsteiger het mogelijk om met meerdere mensen tegelijk aan een object werken. Sommige steigers zijn zo groot dat je er met drie of zelfs vier man tegelijk op kunt staan of zitten. Je bevindt je dan op verschillende hoogtes van elkaar. Een steiger bestaat namelijk uit platformen.

platform met luik

Platform met luik

Elke steiger heeft tenminste één maar meestal meer platformen. In die platformen zitten luiken, zodat je gemakkelijk omhoog kunt klimmen. Via een luik doe je dit namelijk veilig en snel.