Multisplit airco

Airco voor meerdere ruimtes nodig? Neem een multisplit!

Ben jij in het bezit van een woning of een kantoorpand waar nog geen airco-installatie aanwezig is? En zou je het liefst in meerdere kamers of ruimtes een airco willen hebben? Dan is het verstandig een multisplit airco aan te schaffen. Dit is de ideale oplossing voor wanneer je voor meerdere kamers zelf de temperatuur wenst te regelen.

Multisplit airco

Waarin onderscheidt een multisplit airco zich?

Multisplit airco’s verkoelen of verwarmen meerdere ruimtes tegelijk. Bij dit systeem wordt er aan de buitenkant van het pand één unit geplaatst en binnen vervolgens één unit per ruimte.  Per buitenunit kun je binnenshuis tot vijf units aansluiten. Het mooie aan dit systeem is dat je in elke kamer of ruimte met aparte instellingen kunt werken. Je kunt de ene kamer dus gemakkelijk meer of minder koelen dan de andere. De multisplit airco zorgt dus als geen ander voor maatwerk: de perfecte temperatuur in elke kamer.

Welke modellen zijn er?

Multisplit airco

Bij een airconditioning op basis van multisplit begint het allemaal met een buitenunit. De buitenunit wordt normaliter aan de buitenmuur bevestigd. Wat betreft de binnenunits heb je vervolgens iets meer keuze. Veel mensen kiezen voor een wandmodel. Deze wordt, logischerwijs, aan de binnenmuur geïnstalleerd. Meestal hoog, tegen het plafond, op een onopvallende plek. Zo neemt ie uiteindelijk zo min mogelijk ruimte in beslag. Je kunt ook kiezen voor een vloermodel, die je normaal gesproken op een strategisch punt op de grond plaatst. Tenslotte zijn de cassettemodellen interessant. Deze worden in systeemplafonds geïnstalleerd. Vooral in kantoorpanden en winkels zijn cassettemodellen populair.