goedkoop kunstgras

6 voordelen van kunstgras

Steeds meer tuinen worden voorzien van een mooie groene mat kunstgras. Waar men vroeger nog hun vraagtekens had bij de veiligheid en kwaliteit, wordt daar tegenwoordig niet meer over gesproken. Kunstgras is de laatste jaren dan ook steeds verbeterd en brengt praktisch geen nadelen met zich mee. De voordelen daarentegen groeien steeds. Wij zetten de voornaamste voor je op een rij!

1. Makkelijk in onderhoud

Kunstgras is erg gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft het niet te bemesten en maaien. Dit scheelt veel werk. Regelmatig borstelen met een harde bezem zorgt ervoor dat de sprietjes mooi rechtop blijven staan. Ook verwijder je gelijk kleine vuiltjes als takken en blaadjes. Daarnaast kun je je grasmat een keer in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt laten geven of even opnieuw instrooien met zand.

2. Geen onkruid meer

Met kunstgras heb je geen last meer van onkruid omdat er onder het kunstgras een drukverdelend doek wordt gelegd. Wanneer er zaadjes op het gras waaien, willen deze nog wel eens ontkiemen in het instrooizand. Echter trek je deze kleine stukjes er gemakkelijk weer uit met de hand of een kleine hark.

3. Kunstgras is veilig

Er wordt veel gespeculeerd over de veiligheid en milieuvriendelijkheid van kunstgras. Toch is kunstgras 100% veilig. Deze veiligheid valt op te delen in brandveiligheid en veiligheid voor kinderen en huisdieren. Kunstgras is niet brandbaar. Bovendien zijn de meeste soorten kunstgras ook nog eens brandvertragend. Wanneer er iets van as op de grasmat valt, hoef je dus nooit bang te zijn dat er iets in de fik vliegt. Dankzij de zachtheid van kunstgras is het ook veilig voor kinderen en huisdieren. Ze kunnen zich hierop heerlijk vermaken zonder zich te bezeren. Daarnaast is er een speciaal soort ondergrond met valdemping. Deze maakt het nog zachter.

4. Het gras is altijd groen

Je grastapijt blijft altijd mooi, ook wanneer het lange tijd droog of juist nat is. Dit in tegenstelling tot echt gras. Nooit meer kale plekken, onkruid, mos en molshopen. Wel het hele jaar door een prachtig groene tuin. Dat klinkt toch ideaal? Wanneer je nog op zoek bent naar een kunstgras aanbieding aanbieding, moet je zeker een kijkje nemen bij Vloercommercial BV.

5. Huisdieren en kunstgras

Kunstgras en huisdieren gaan prima samen. Het gras is bestendig tegen urine en andere ongelukjes van uw viervoeter. Bovendien is het instrooizand en gras 100% veilig waardoor het niet ernstig is als zij dit binnenkrijgen.

6. Milieuvriendelijk

Kunstgras in Nederland is bijzonder veilig voor het milieu. Het wordt enkel geproduceerd met veilige materialen. Tevens betekent kunstgras een besparing op chemische middelen, water en schadelijke uitlaatgassen. Doordat u uw kunstgras niet hoeft te maaien, bespaar je namelijk op stroom en/of schadelijke uitlaatgassen. Daarnaast hoeft het gras niet besproeid te worden ongeacht de temperatuur.