ruimte besparen klein appartement

5 Tips voor het onderhoud van een houten vloer

Heb jij een mooie houten vloer in huis, of een alternatief zoals millboard en wil jij weten hoe je deze het beste onderhoud? Dan vind je hier 5 tips die je kunnen helpen met het onderhouden van jouw mooie vloer (Bron: alterwood.nl)

Kies de juiste stofzuiger

Ja, je kan hardhouten vloeren stofzuigen. In feite kan de stofzuiger stof grijpen dat zich verbergt tussen vloerplanken. Kies een stofzuiger dat goed werkt op houten vloeren. Er zijn tal van opties van een Dyson tot een Roomba.

Minder is meer

Als je vloeren echt vies zijn, wil je meer reiniging product gebruiken, toch? Verkeerd! Te veel van een hard product is niet goed voor de vloer. In plaats daarvan eerst: grondig vegen of stofzuigen. Gebruik dan een matige hoeveelheid reinigingsset om het schoon te maken. Lees de labels om er zeker van te zijn dat je een product gebruikt dat veilig is voor je vloertype.

Zachte reinigingsmiddelen

Een goede vuistregel voor het reinigen van vloeren is om eerst de zachtste reinigingsmiddelen te gebruiken. Zachte zeep of witte azijn en water zijn goed voor beginners die een houten vloer reinigen. Wat je ook kiest, dump niets recht op de vloer. Gebruik een dweil of een zachte doek om schoon te maken.

Doe voorzichtig met het verschuiven van meubels

Het verplaatsen van meubilair is een van de snelste manieren om perfect goede vloeren te beschadigen. Bij het herschikken van een ruimte, tafels of banken kan je in plaats van duwen of trekken beter tillen. Anders is het misschien tijd om te beginnen met het winkelen voor tapijten om die lelijke krassen uit het zicht te houden.

Meubel pads

Zelfs als je niet verhuist naar een nieuwe plek, kan meubilair nog steeds pijn doen aan vloeren. Het installeren van meubilair stootkussens onder de stoel of banken en tafels kan ervoor zorgen dat houten vloeren zo min mogelijk beschadigd worden wanneer deze meubels bewegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *