douchetoilet

5 redenen om voor een douchetoilet te kiezen

Japans Toilet. Douchewc. Douchetoilet. Deze termen ben je ongetwijfeld wel eens tegengekomen. Het product dat achter deze woorden schuilt, verovert namelijk in een rap tempo de sanitaire markt. Een fris gevoel na de kleine of grote boodschap: dat wil natuurlijk iedereen. Nog niet overtuigd? In deze blog vertellen wij waarom ook jij zo’n geweldig douchetoilet in huis zou moeten nemen.

1. Optimale hygiëne

In de inleiding hebben wij het eerste punt al een beetje verraden. Het douchetoilet is – in vergelijking met de traditionele variant – namelijk een stuk hygiënischer. Dat is ook niet zo vreemd. Doordat het toilet jouw onderlichaam reinigt, hoef je niet langer met wc-papier – en dus jouw handen – te werken. Dit voorkomt dat ze met vervelende bacteriën in aanraking komen. Hartstikke schoon dus!

2. Beter voor het milieu

Tel het eens na… Hoeveel rollen wc-papier gaan er wekelijks bij jouw thuis doorheen? Gemiddeld gebruiken Nederlanders 56 velletjes toiletpapier. Per dag! Daarnaast volgen er vaak ook nog enkele, natte doekjes. Hartstikke slecht voor het milieu! Want wist jij dat er in deze producten verontreinigende stoffen zitten? Deze stoffen zijn ontzettend moeilijk af te breken. Het zuiveren van ons leidingwater kost het land dan ook bakken met geld. Laten we het dan nog niet eens hebben over de bomen, de productie, de verpakking en – tenslotte – het vervoer…

3. Besparing van kosten

In de vorige alinea bespraken wij al hoeveel papier er dagelijks binnen een huishouden doorheen gaat. Wanneer je dit – door een toiletdouche – kunt wegstrepen, is dat natuurlijk hartstikke goed voor het milieu. Maar je merkt het ook in jouw eigen portemonnee. Bestaat jouw gezin uit 4 personen? Dan spaar je al snel meer dan € 200 per maand! Tel uit jouw winst!

4. Verlichting bij gezondheidsklachten

Iedereen krijgt er een keer mee te maken: gezondheidsklachten. Of het nu komt door ouderdom, ziekte of een beperking. Een toiletdouche biedt veel van deze mensen de nodige verlichting. Doordat dit model het onderlichaam met warm water reinigt, voelt dit zachter aan dan toiletpapier. Ideaal voor mensen met aambeien of andere pijnlijke aandoeningen dus!

5. Minder kans op verstoppingen

Het overkomt iedereen wel eens. Nadat je een boodschap hebt achtergelaten, borrelt deze met het water weer mee omhoog. De leidingen zijn verstopt! Vaak is het overmatige gebruik van toiletpapier de boosdoener. Omdat je dit materiaal niet tot nauwelijks gebruikt bij een douchetoilet, behoort deze nare situatie voor altijd tot het verleden!

Geef een reactie