raamdecoratie

5 keer de mooiste raamdecoratie

Toe aan iets nieuws voor de ramen, maar geen idee waar te beginnen? Wij gingen op zoek naar de mooiste raamdecoratie inspiratie en maakten er een overzicht van. Wat vind jij de mooiste optie? Op zoek naar raamdecoratie? Neem een kijkje bij Floorever.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de meest simpele vorm van raamdecoratie. Hierdoor zijn ze tijdloos, gebruiksvriendelijk en voordelig. Je bepaalt heel eenvoudig de gewenste lichtinval door het rolgordijn op te trekken of te laten zakken. De mogelijkheden voor een rolgordijn zijn er in allerlei maten, patronen en uitvoeringen. Hierdoor is er voor iedere ruimte in huis wel een geschikt gordijn!

Houten jaloezieën

Met houten jaloezieën creëer je een prachtige natuurlijke en warme sfeer in huis. De lamellen zet je heel eenvoudig in de juiste stand waardoor je in een mum van tijd de gewenste lichtinval hebt. Ze zijn toe te passen in ieder interieur, maar staan vooral erg mooi bij een landelijke inrichting.

Plisségordijnen

Met plisségordijnen als raambekleding kun je optimaal genieten van het daglicht en je privacy. Dankzij het top down en bottom up systeem kun je zowel de onderlat naar boven bewegen als de bovenlat naar beneden bewegen. Op deze manier kun je het licht geheel naar wens sturen. Plisségordijnen zijn meestal te verkrijgen met één of twee stoflagen. Een plisségordijn met twee stoflagen heet een honingraat plisségordijn. Deze dubbele stof zorgt voor een energiebesparende werking. Het voordeel van deze decoratie is dat ze geschikt zijn voor elke kamer in huis en prachtig staan bij vrijwel alle woonstijlen.

Gordijnen

Op het gebied van gordijnen is er oneindig veel keus. Transparant, semi-transparant, verduisterend, op rails, op lussen, met of zonder plooi en meer. Ook qua kleuren en dessins is het aanbod oneindig. Mooie gordijnen zijn een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Met de juiste bekleding creëer je direct een huiselijke en warme sfeer. Wat ook heel mooi is, is om twee verschillende soorten gordijnen te combineren.

Shutters

Een steeds populair wordende trend is het gebruik van shutters als raamdecoratie. Shutters lijken op de prachtige Franse luiken met jaloezieën en geven direct het idee alsof op een heerlijke plek in het buitenland bent. Shutters zijn raampanelen met jaloezieën die je in alle kleuren en soorten materialen kunt kopen. Ze zorgen voor een sfeervolle en vakantie-achtige uitstraling in huis. Bovendien kun je op allerlei manieren spelen met het licht.