4 prachtige tuinstijlen voor je nieuwe huis

Het voorjaar is aangebroken. In alle rust neemt u plaats in uw Tuinmeubelen in Overijssel. Even lekker ontspannen. Dan valt u iets op: de tuin. Op een of andere manier komt u maar niet tot rust. Of het nu de groene vingers zijn die beginnen te kriebelen of de tuin zelf. Er moet iets veranderen. Maar hoe? In deze blog stellen wij u enkele tuinstijlen voor. Zo heeft u genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan.

Een prachtige Zen-tuin

Wilt u echt helemaal tot rust komen in uw tuin? Kies dan voor een Zen-tuin. Deze variant is helemaal doorspekt met Oosterse invloeden. China. Japan. Taiwan. Planten die veel in deze tuinen worden geplaatst zijn de bonsai, de bamboe, de rode Japanse esdoorn en de rododendron. Ook de Japanse sierkers neemt aan populariteit toe. Een belangrijk element binnen deze tuin zijn verder de stenen. Dit kunnen rotsblokken zijn, maar ook witte kiezelstenen. Tot slot is stromend water – voor het ultieme rustgevoel – onontbeerlijk.

Een diervriendelijke tuin

Kunt u er enorm van genieten wanneer dieren uw tuin bezoeken? Vogels. Muisjes. Kikkers. Insecten. Vlinders. Dan kunt u uw tuin daarop inrichten. Zo zijn er verschillende soorten planten die dieren naar u toe kunnen lokken. Denk aan bloemen met stuifmeel, zoals een vlinderstruik. Maar ook bomen zijn ontzettend belangrijk. Wilt u zelf waterdieren houden? Dan is een vijver natuurlijk essentieel. Bij het inrichten van een diervriendelijke tuin moet u rekening houden met maximaal een derde aan bestrating. De rest moet beplant zijn.

Een Engelse cottagetuin

Op het platteland van Engeland vindt u ze overal terug: cottages. Dit zijn karakteristieke huisjes met muren bestaande uit ronde keien. Daar hoort natuurlijk een bepaalde soort beplanting bij. Namelijk een weelderige plantengroei, waarin de inrichting vrij rommelig aandoet. Vooral rozen, hortensia’s, hanging baskets, pergola’s en rozenbogen zijn hierin populair. Ook is er vaak plaats voor een eetterras, een kas en een tuinhuisje.

Een mediterraanse tuin

Tot slot is er nog de mediterraanse tuin. Met deze inrichting waant u zich weer helemaal in Toscane. Dit begint al bij de bestrating. Hier kiest u voor de kleuren: rood, bruin, perzik en geel. Daarnaast plant u bloemen, zoals de jasmijn, magnolia en lavendel. Ze moeten vooral veel kleur en geur bevatten. Dit kan in borders en potten van terracotta. Ook mediterrane kruiden dienen hun plaats te krijgen. Denk aan: rozemarijn, basilicum en tijm. Tot slot kunt u ervoor kiezen om palmen, cipressen, agave, citrussen en olijfbomen te plaatsen.