huis personaliseren met budget

3 leuke manieren om je huis te personaliseren met een budget

Ben je net verhuisd, dan zal je waarschijnlijk niet kunnen wachten om je nieuwe huis te personaliseren. Vooral als het een nieuwbouwwoning betreft, zul je zelf echt het karakter aan het huis toe moeten voegen. Maar verhuizen en een huis kopen kost al zoveel op zichzelf, dat er naderhand weinig overblijft voor grote veranderingen aan de inrichting. Hoe maak je je huis dan toch helemaal ‘jij’? Dat hebben wij onderzocht. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw huis personaliseert met een klein budget.

Personaliseer de voorkant van je huis

De voorgevel van je huis is het eerste wat gasten en jijzelf als eerste zien. Door deze wat op te pimpen, voeg je al heel veel karakter toe aan je huis. En dat kan makkelijk met een klein budget. Voeg bijvoorbeeld een raamfolie met naam toe. Zo kunnen je vrienden en familie je huis makkelijk vinden. Daarnaast kun je raamfolie een leuk decoratief randje geven om het helemaal eigen te maken. Of geef je voordeur een kleurtje dat helemaal bij jou past. Wil je de voordeur verven, check dan wel of dat mag bij jouw huis.

Geef je keuken een andere look met slimme details

Zit er al een complete keuken in je huis en is er geen budget over om deze te vervangen voor een keuken die meer bij jouw smaak past? Maak het dan persoonlijk met de details. Kies andere deurknoppen of grepen om je keuken een heel ander uiterlijk te geven. Ga je graag voor een moderne look? Kies dan bijvoorbeeld voor een simpel design van metaal of (plexi)glas. Of maak je keuken romantischer door te kiezen voor houten knoppen en grepen. Dit soort details zullen een groot verschil maken! Bovendien is het erg makkelijk aan te pakken.

Snelle stijl makeover voor elke kamer in huis

Wil je graag je inrichting in de slaapkamer of woonkamer een makeover geven, maar is er geen budget over om nieuwe meubels te kopen? Pak het dan kleiner aan met een bijna net zo groot effect, door de stoffen te veranderen. Denk aan je lakens, kussenhoezen en gordijnen. Deze zijn makkelijk te vervangen voor andere exemplaren in je favoriete kleuren. Daarnaast is het een makkelijke manier om een stijl uit te proberen als je nog niet toe bent aan een muur bijvoorbeeld knalgeel te verven.

Bonus tip: gebruik deze truc ook in je badkamer! Vervang handdoeken, je badmat en douchegordijn voor een snelle makeover.

Veel plezier met het inrichten van je nieuwe huis! Lees voor meer huis-tips vooral ook onze andere blogs.